Nepostrehli ste náš recept v mesačníku F.O.O.D. ? Nezúfajte! Na našom novom blogu, kde vždy nájdete všetky novinky, recepty a rôzné ine nápady priamo z našej kuchyne si môžte prečítať ako si našu tortu pripravíte jednoducho a ľahko aj doma. Levanduľová torta? Je to vôbec možné? Áno! Jediné čo budete potrebovať sú suroviny a 15 cm forma.

SUROVINY:
150 g polohrubej múky
5 vajec
110 g kryštálového cukru
1/2 lyžičky prášku do pečiva

KRÉM:
100 ml studenej šlahačkovej smotany
500g mascarpone
5 lyžíc práškového cukru
fialové potravinárske farbivo
4 lyžice sušenej levandule

PRíPRAVA:
90 minút

Bielky vyšlahajte s cukrom, zošlahajte žĺtky a pridajte farbivo (podľa potreby). Múku zmiešajte s kypriacim práškom, preosejte a už len jemne metličkou vmiešajte do vyšľahaných vajíčok. Pečte vo forme s priemerom 15 cm (ak máte klasickú formu s priemerom 30cm, suroviny vynásobne dvoma). Pečte vo vyhriatej rúre na 175 °C asi 40 minút.
Pripravte krém: smotanu vymiešajte s cukrom (nie úplne do tuha), pridajte mascarpone a došľahajte na pevnú hmotu. Levandulu nasekajte a pridajte do polovice krému – druhú polovicu zafarbite. Korpus rozrežte na 3 diely a naplňte. Fialovým krémom potrite celú tortu a dozdobte podľa vlastnej fantázie.

Text: Jana Ilešová, 09/2015 F.O.O.D.